Projekt Kørelys på Cykel - Overgaard Madsen, Jens Christian (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2005)
I regi af Odense Cykelby gennemføres der i perioden 1/11 2004 til 31/10 2005 et storstilet forsøg med kørelys på cykler i Odense Kommune. I Danmark er der udviklet en ny type af cykellygte, der fungerer som et kørelys på cykel - en pendant til bilernes kørelys. Lygten er fastmonteret på cyklen, og udmærker sig ved at lyse, når cyklen er i bevægelse efter sammen princip som en dynamolygte. Forskellen er imidlertid, at cykellygten hele tiden er aktiveret, og samtidig er friktionen væsentligt mindre end ved en tradtitionel dynamolygte. Cykellygten afprøves efter dispensation fra Færdselsstyrelsen. Projekt Kørelys i Odense har til formål at besvare følgende spørgsmål: 1. Hvordan påvirkes de deltagende cyklisters uheldsrisiko med monteringen af kørelyset. 2. Hvordan påvirker kørelyset de deltagende cyklisters tryghed. 3. Hvilke erfaringer og hvilken tilfredshed oplever deltagerne med kørelyset.