Fremtidens kollektive trafik - Jensen, Birgitte Geert; Julbo, Mette (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2020)
I dag kører 14 mio. kunder årligt med rutebiler i Århus Amt. Antallet af rejsende har været stabilt i flere år. Trods den opløftende statistik står rutebiltransporten overfor nogle store udfordringer i fremtiden. På landsplan oplever mange trafikselskaber et fald i kundetallet. Dertil kommer, at kundernes forventninger til produktet ændrer sig. Det er ikke længere nok, at rutebilen kommer til tiden. Der skal være individuel service tilpasset den enkeltes behov. og det har givet Århus Amt anledning til at samle kræfterne om initiativer, der kan være med til at fastholde kunderne. I foråret 2006 har Århus Amt, Arkitektskolen Aarhus og Arriva samarbejdet om at forbedre og udvikle det kendte bus koncept med særlig fokus på brugerne. I dette paper præsenteres forløbet og resultaterne af samarbejdet.