Bedre tilgængelighed – Flere passagerer: Oplandets betydning og muligheden for at bruge det bedre - Kejser, Kristoffer (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2006)
I DSB S-tog arbejdes der meget på at gøre rejsen med S-tog bedre. Selve togrejsen er kerneproduktet for DSB, men for kunden kan rejsen til og fra stationen let vise sig at være den vanskeligste del af rejsen. S-togs passagerer er meget følsomme overfor afstanden til stationen. Derfor kan der være perspektiver i, at gøre adgangen til stationen bedre, og derved opnå en passagervækst for relativt begrænsede midler. I DSB S-tog arbejdes der med en række forskellige tiltag til, hvordan adgangen til stationerne kan forbedres - Et arbejde, der skal munde ud i en egentlig tilbringerstratgi.