Sustaccess, udvikling af effektivt samspil mellem knudepunkterne og baglandet - Dagnæs, Lars (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2006)
En gateway er en bred betegnelse for et knudepunkt i transportsystemerne. Det kan være en international containerhavn, en kombiterminal, et transport- og logistikcenter. En gateway sikrer konsolidering af gods, viden, informationssystemer mm. og varetager hermed opkoblingen af de regionale transportstrømme i det globale transportsystem. Ny viden skal sikre bedre forståelse af gatewayfunktionen i det globale transportsystem.