Præsentation af VisFrem - Larsen, Maiken Krogdal; Jensen, Carsten; Thorsen, Hans Christian (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2006)
Igennem de seneste 5-6 år har HUR brugt mange ressourcer på at opbygge Pas/Frem – et moderne datawarehouse- og rapporteringsmiljø til opsamling, bearbejdning og anvendelse af en lang række forskellige analyse- og produktionsdata. De primære kildedata til Pas/Frem er passager- og fremkommelighedsdata fra HURs ca. 90 tællebusser (BusPC-data) og køreplans- og produktionsdata fra PubTrans (HURs produktionsdatabase). I 2005 blev det besluttet, at tiden var kommet til næste skridt – udvikling af et GIS-baseret præsentations- og analyseværktøj, bygget oven på Pas/Frem. Det nye GIS-værktøj, der har fået navnet VisFrem, er udviklet i samarbejde mellem HUR og Rapidis ApS/Informi GIS A/S. Formålet med VisFrem er at udvikle et brugervenligt, modulerbart og dynamisk GIS-værktøj til at anvende både nuværende Pas/Frem-data, men i fremtiden også at inddrage andre data, f.eks. fra ABIT-systemet i de Københavnske A-busser, HURs nye Tale-/dataradio, Rejsekort m. fl. Værktøjets nuværende og kommende funktionaliteter præsenteres i dette paper.