Trafikken i Hovedstadsområdet sammenlignet med andre europæiske byer - Thost, Per (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2006)
Der er set på biltrafikkens omfang i forhold til areal og vejlængde, kørehastigheder i bil og med kollektiv transport samt fordelingen på transportmåder. Desuden er undersøgt, hvordan persontrafikkens fordeling på transportmåder varierer med byspredning, den kollektive transports omfang samt rejsetidsforholdet mellem individuel og kollektiv transport. Til sidst sammenholdes samfundets tidsforbrug og udgifter til persontransport med den kollektive trafiks andel af trafikken.