Samfundsøkonomisk vurdering af trafikledelse. Opstilling af metoderamme og centrale forudsætninger. - Clausen, Flemming; Krenk, Finn (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2006)
En tværgående arbejdsgruppe i Vejdirektoratet har arbejdet med opstilling af en metoderamme for gennemførelse af samfundsøkonomiske vurderinger af trafikledelsesprojekter. Analysen har taget sit udgangspunkt i "Transport- og energiminisiteriets "Manual for samfundsøkonomisk analyse". Analysen belyser vigtige delelementer og databehov forbundet med gennemførelse af de forskellige faser af en samfundsøkonomisk analyse i relation til et trafikledelsesprojekt. Et vigtigt mål med projektet har været at sætte fokus på hvilke felter, der er behov for yderligere metodeudvikling, dataindsamling og videnopsamling.