Effektiv dataflyt knyttet til transportmodeller i Norge - Ness, Snorre; Skjetne, Eirik (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2006)
Et problem og en begrensende faktor knyttet til bruk av transportmodeller har i mange år vært kostnadene med å framskaffe og kode inngangsdata og kostnadene med bruk av resultater i andre analyseprogrammer. Dette problemet har en gjennom arbeidet med nye regionale transportmodeller i Norge tatt et stort skritt for å løse. Arbeidet er ledet av Nasjonal Transportplan (NTP), gjennom Arbeidsgruppe for Transportanalyser. SINTEF har i samarbeid med NTP Arbeidsgruppe for Transportanalyser og Storbysamarbeidet arbeidet med å få til en effektiv dataflyt knyttet til bruk av regionale modeller for persontransport. Arbeidet har også hatt implikasjoner knyttet til bruk av mer detaljerte bytransportmodeller. Vi vil i dette paperet presentere noen av de datasystemene som er bygd opp for å sikre effektiv håndtering av inngangsdata og resultater. Paperet omhandler også dataflyt mot applikasjoner som benyttes for ettermodellering, dvs. nyttekostnadsanalyser.