Taledataradio: Et MOVIA-projekt med radio og realtid - Nielsen, Uffe Crone (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2007)
Taledataradio-systemet blev i sin endelige version rullet ud til busdriften i Storkøbenhavn i MOVIAs område ultimo 2006. Systemet kombinerer den traditionelle verbale radiokommunikation med skabelse og kommunikation af realtidsdata vedrørende trafik og drift. Projektet har løbet over ca 4 år. I dette forløb er der etableret to versioner af systemet der er driftsimplementeret. Da det gamle radiosystem ikke længere kunne vedligeholdes blev der i første omgang implementeret et system til radiokommunikation som blev udrullet efteråret 2004. 2. fase med datakommunikation i produktion ultimo 2006. Systemet skal i første omgang servicere Hovedstadsområdets bustrafik med kommunikation til ca 1200 busser fra 23 garager og 8 operatører. Formålet med indlægget er at videregive de foreløbige erfaringer med udvikling og implementering af systemet, samt at angive effekterne af indførelsen af den digitale kommunikationsplatform.