Langdistance- og direktebusser på Sjælland - Jørgensen, Hans Ege (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2007)
Det radiale banenet har vanskeligere ved at dække hele transportbehovet når pendlingen spreder sig over hele Sjælland. Landdistancebusser og direktebusser kører med succes i Oslo og Stockholm, herunder på motorvejes nødspor, og aflaster vejene for trængsel.