Vil koding av inndata med automatiske rutiner føre til usikkerhet? - Malmin, Olav Kåre (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2007)
De siste ti år har innføringen av GIS lettet arbeidet med koding av inndata til en transportmodell vesentlig. Tidligere måtte transportnett kodes manuelt med å legge inn lenke for lenke i en tekstfil, men nå kan nettet tegnes opp i GIS basert på digitale kart over vegnettet. I tillegg har det blitt utviklet verktøy som automatisk kan generere inndata basert på digitale kart. Dette sparer i utgangspunktet veldig mye tid, men hva skjer med modellresultatene når personen som koder inndata mister forholdet til innholdet i dataene? Prosjektet NTP Regionale transportmodeller var det første modellutviklingsprosjektet hvor inndata ble generert opp med hjelp av automatiske kodingsrutiner for å spare tid under kodingsarbeidet og på grunn av omfanget av inndata. Dette paperet beskriver hva denne måten å kode inndata på førte til merarbeid og feil i modellen.