Fra feltarbejde til fremvisning - trafiksikkerhed gennem brugerdreven innovation - Jensen, Birgitte Geert; Keissner, Michael (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2007)
Med workshoppen ”Brugerdreven Innovation i praksis – fra observation til prototype på 5 dage” har Arkitektskolen Aarhus, Ingeniørhøjskolen Århus og Designit A/S arbejdet på at tænke i nye og meget alternativ baner for at sikre trafiksikkerheden for cyklende børn. Deltagerne har gennem opgaven ”hvordan kan vi øge trafiksikkerheden for cyklende børn i alderen 7-14 år” gennemgået et næsten komplet brugerdreven designforløb indeholdende følgende elementer: Feltarbejde Behandling af empiri Idéskabelse Rapid prototyping De studerendes vidt forskellige indgangsvinkler resulterede i 10 konkrete innovative produkter, der aldrig er set før. Workshoppen havde yderligere det formål at sætte fokus på tværfagligt samarbejde, og hvordan arkitekter og ingeniører kan få indsigt i og udnytte hinandens kompetencer. I dette paper præsenteres workshoppens proces og resultaterne af de studerendes arbejde.