Trafikselskabet Movia - Johansen, Mette Haugsted (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2008)
Trafikselskabet Movia blev dannet i forbindelse med strukturreformen, hvor HUR, VT og STS blev fusioneret i ét samlet trafikselskab for hele Østdanmark, minus Bornholm. Movia servicerer ca. 2,4 mio. indbyggere og 1,2 mio. arbejdspladser med 9 lokalbanestrækninger og knap 600 buslinjer i dækningsområdet. Movia er i øvrigt Danmarks største trafikselskab med omkring 220 mio. påstigende passagerer om året, og i Hovedstadsområdet har Movia flere rejsende end DSB, DSB S-tog og Metro tilsammen.