Dybdeanalyse af cyklistulykker - Reiff, Lars Klit (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2008)
Ulykker mellem cyklister og biler i kryds udgør en væsentlig del af de alvorligste cyklistulykker og er derved et stort trafiksikkerhedsmæssigt problem. Derfor indledte Havarikommissionen for Vejtra- fikulykker i 2005 en dybdegående undersøgelse af denne type ulykker. Ulykker mellem cyklister og biler i vigepligtsregulerede kryds (uden signalanlæg) medfører hvert år mere end 130 dræbte og alvorligt tilskadekomne cyklister, og udgør derved knap 40 % af de dræb- te og alvorligt tilskadekomne cyklister. Så når trafiksikkerheden for cyklister skal forbedres, kan man nå langt ved at forbedre trafiksikkerheden i netop denne type kryds.