En strategi for sikkerhed og interoperabilitet på jernbanen i Danmark - Rasmussen, Jesper (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2009)
I februar 2009 offentliggjorde Trafikstyrelsen en strategi for sikkerhed og interoperabilitet , der imødegår nogle af de væsentligste udfordringer, som den danske jernbane står overfor i de kommende år. Jernbanen skal transformeres fra etat til erhvervssektor og gøres mere effektiv ved gennemførelse af EU-regelreformen af jernbanen. Samtidig skal det høje sikkerhedsniveau bevares. De tre hovedbudskaber for gennemførelsen af den fælleseuropæiske jernbane i Danmark er 1) at sikkerhedsniveauet skal bevares, men fremover skal det defineres og måles på en anden måde end hidtil; ud fra et nationalt sikkerhedsmål, 2) gennemførelsen af regelreformen skal være helhedsorienteret – danske særregler og undtagelser skal undgås, og 3) overgangen fra etat til erhvervssektor skal fremmes gennem dialog og gradvist større selvforvaltning i virksomhederne.