Nytte av tiltak for universell utforming i kollektivtransporten - Fearnley, Nils; Leiren, Merethe Dotterud; Skollerud, Kåre H.; Aarhaug, Jørgen (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2009)
Universell utforming betyr at hovedløsningen skal kunne benyttes av alle – uansett forutsetninger. For kollektivtransport gjelder det at hvert ledd i en reisekjede skal være utformet slik at kollektivtransportsystemet er tilgjengelig for alle. Denne artikkelen dokumenterer at tiltak for universell utforming i stor grad oppfattes som generell kvalitetsheving av kollektivtilbudet og i mindre grad som spesialløsninger for funksjonshemmede. Dermed kan slike tiltak vurderes på linje med andre tiltak for bedre kollektivtransport i samfunnsøkonomisk nyttekostnadsanalyser, noe som hittil ikke har vært vanlig.