Bæredygtig mobilitet og byrum - Freudendal-Pedersen, Malene (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2009)
Infrastruktur og transport skaber og definerer byer, og byer skaber og definerer infrastruktur. Trafikken bestemmer hvilke af byens rum, vi har adgang til og hvordan de kan bruges. Det gælder for alle typer af infrastrukturprojekter. Mest åbenlyst er vejene, der hver dag fyldes af et stigende antal biler, som hæmmer bløde trafikanters mulighed for at bevæge og opholde sig. I de fleste byer i Europa bliver 25% af byens rum brugt til at facilitere transport i forme af veje og parkeringspladser og i en by som Los Angeles er trafikkens rum oppe på 50%.