Pladskrav ved udbud af togtrafik: Resumé - Jørgensen, Claus Bjørn; Odgaard, Thomas; Brix, Jens W. (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2010)
En vigtig parameter i udbud af togtrafik er de pladskrav, man stiller operatørerne. Dette projekt blev derfor igangsat for at udvikle en metode til at fastsætte samfundsøkonomisk optimale pladskrav. På den ene side giver strammere pladskrav en højere komfort for passagerne. Men det skal vejes op imod omkostningen til indkøb og drift af flere tog. Metoden er efterfølgende anvendt til at fastsætte pladskrav for Lille Syd.