Højklassede bussystemer kan bidrage til den ”positive spiral” indenfor den kollektive trafik - Sdun, Mathias (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2010)
Kun hver femte københavner bruger udelukkende kollektiv transport til og fra arbejde. Københavns kollektive trafik ligger dermed i bunden sammenlignet med andre europæiske byer. Skal den kollektive trafik blive en succes skal der tages ved lære af de udenlandske erfaringer: begrebet "skinneeffekt" skal gentænkes, som i Frankrig mm., så den fremstår som "systemeffekt" der skal satses på det kunderne efterspørger, nemlig høj rejsehastighed, høj pålidelighed og høj frekvens introducere flere højklassede transportløsninger fjerne sig fra rygmarvsløsningen = letbaner, men se på mere rentable løsninger som f.eks. højklassede busser (som i de franske vejregler) rykke på konkurrenceforholdet mellem kollektiv trafik og biltrafik (som det gøres i Frankrig, Tyskland, Norge mm.)