Digitalt vejnet på vej - Larsen, Hans Jørgen (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2010)
Vejdirektoratet har fået til opgave at gennemføre et forprojekt vedrørende etablering af et Digitalt Vejnet i Danmark. Det langsigtede mål er at tilvejebringe et landsdækkende, aktuelt og kvalitets- sikret vejnet, der er alment accepteret som datagrundlag for anvendelser, der bidrager til bedre miljø, fremkommelighed, trafiksikkerhed og services til transportbranche og trafikanter. Forprojek- tet skal levere beslutningsgrundlag for en eventuel landsdækkende udbredelse. Forprojektet planlægger allerede juni 2011 at udarbejde en indstilling om mulighederne for at etablere et landsdækkende vejnet og afsluttes ultimo 2011.