Bluetooth detektorer som ny cost ‐ effektiv sensor i vejtrafikken - Lahrmann, Harry; Pedersen, Kristian Skoven; Christensen, Lars Tørholm (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2010)
I takt med at trængslen på vejnettet stiger er behovet for valid viden om hastigheder og køretider på vejnettet stigende - både i form af historiske data og realtids data. Det er derfor af stor betydning at udvikle sensorer, der prisbilligt kan levere disse data. Traditionelle sensorer til måling af hastigheder og køretider har været loops, radar og videokameraer, men alle disse teknikker er karakteriseret ved at være kostbare, hvis de skal bruges til en valid monitorering af trafikken i et større net. Derfor har der i mange år været fokus på at udvikle bedre og mere prisbillige sensorer. Et eksempel herpå der brug af Floating Car Data (GPS data fra kørende biler), det andet eksempel er systemer, der tracker mobiltelefoner. I dette indlæg vil vi beskrive en helt ny sensorteknik til måling af såvel hastighed som rejsetider. Endvidere vil en række testmålinger med teknikken blive præsenteret, herunder en sammenligning af resultater fra denne teknik med FCD teknikken. Endelig vil teknikkens muligheder og begrænsninger blive diskuteret herunder en økonomiske sammenligninger med de traditionelle sensorteknikker