Langsigtet efterspørgsel efter transport - Brems, Camilla; Jensen, Thomas (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2010)
Der er en stigende interesse for at identificere og modellere den langsigtede efterspørgsel efter transport. Artiklen beskriver indledningsvist en del af bag- grunden for denne interesse. Efterfølgende beskrives den teoretiske tilgang til fastlæggelsen af den langsigtede efterspørgsel i første version af Landstrafik- modellen. Her skelnes mellem den første identifikation af sammenhænge og den efterfølgende implementering. Datagrundlaget beskrives, og selv om estimationerne først skal være afsluttede i sommeren 2011, beskrives de før- ste indikationer på sammenhænge mellem baggrundsvariable og efterspørgsel efter transport formuleret ved antal ture og transportarbejde.