Klimaforandringer på veje og infrastruktur: Case: Sebbersundbroen -- Erosionssikring af bro og dæmning. - Jensen, Henrik Jess (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2010)
I Danmark forventes at der inden for dette århundrede kommer større og hyppigere nedbørsekstremer, mere vinternedbør, og højere vandstand i havet og dermed i Limfjorden. Og som følge heraf mere grundvand. Kort beskrivelse af problemstillingen: Der forventes mere nedbør. Mængden af overfladevand bliver et problem i forhold til kapaciteten i afløbssystemet. Urbaniseringen er voksende. Konsekvenser ved mere befæstelse i forhold til opsamling af nedbør skal håndteres. Højere vandstand giver oversvømmelse af lavtliggende by- og havneområder. Grundvandsstigning medfører bæreevnesvigt i veje og ved anden infrastruktur. Planlægning bør fokuseres på: Højvandssikring ved kystnærer områder Sikring af tekniske anlæg. Bæreevne i veje Ændret vintertjeneste Udpegning af ”Blue spots”