Byfortætning og bæredygtig mobilitet: Mobilitetsplanlægning i Roskilde Bymidte - Høj, Jakob (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2011)
Kan det lade sig gøre at byfortætte med nye boliger, arbejdspladser og butikker i og omkring en historisk bymidte og samtidig sikre en bæredygtig mobilitet? Dette paper tager afsæt i en ny mobilitetsplan for Roskilde bymidte, hvor man ved anvendelse af en række forskellige ”Pakker” med virkemidler giver et overblik over de politiske handlemuligheder, der kan sikre en god balance mellem på den ene side ønsket om at fortætte byen for at sikre at bymidten er oplevelsesrig og dynamisk, og på den anden side ønsket om at fredeliggøre bymidten. Baseret på den nuværende transportadfærd i Roskilde bymidte er en række virkemidler vurderet og effekterne på trafikmønsteret beregnet.