Benchmarking af Øresund som cykelregion - Jepsen, Søren Fischer (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2012)
Inden for rammerne af Interreg IVA programmet om Cykling i Øresundsregionen er der foretaget både en intern benchmarking af byerne i Øresundsregionen og en ekstern benchmarking, hvor Øresundsregionen blev sammenlignet med udvalgte regioner i Holland og Tyskland. Cykel forholdene internt i Øresundsregionen er kortlagt gennem en beskrivende analyse af rejsevaner fra de nationale danske og svenske rejsevaneundersøgelser. For at få beskrevet kommunernes interne arbejde med cykeltrafik er der udsendt et spørgeskema. Resultaterne fra de to undersøgelser viser en høj grad af sammenlignelighed på tværs af sundet, både hvad angår cykelandele, og omfanget af de kommunale indsatser på området. Den eksterne benchmarking er endnu ikke afsluttet, men de foreløbige resultater viser nogle interessante forskelle i cykelandele. Hvor cykling i Øresundsregionen i høj grad er knyttet op på de større byer, er cyklingen i de udvalgte regioner i hverken Holland eller Tyskland bundet op på bystørrelsen, her cykler alle lige meget uanset om de bor i byerne eller på landet.