Bilers brændstofforbrug og CO2 udledning - Lopdrup, Ulrich (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2012)
Transporten er den næststørste udleder af drivhusgasser i EU, og sektorens emissioner er stigende. Vejtransporten står for mere end 70 procent, og af denne står person- og varebiler for cirka 2/3 af emissionerne. I takt med at det blev klart at fællesskabets hidtidige strategi for nedbringelse af nye personbilers CO2 udledning til 120 g CO2/km ikke ville blive opfyldt i 2012, har Kommissionen indført bindende krav til industrien – først for personbiler og senest også for varebiler. Indsatsens påvirkning af udviklingen for nye personbiler er nu begyndt at tone frem, og målet for 2012 vil blive mødt. Målene for 2020 er i øjeblikket ved at blive endeligt fastlagt.