Hastighedsopgradering i forbindelse med Signalprogrammet - Gellert, Jannik Lauge; Enggaard, Mattias (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2013)
Med udrulning af Signalprogrammet får man en række muligheder for at øge hastigheden på Regional og lokalbaner gennem udretning af kurver, ændring af sikkerhedsafstande, materiel osv. Hidtil har hastighedsopgraderinger ofte ikke været rentable på grund af sikringstekniske problemer. Med Signalprogrammet bliver hastighedsopgraderingerne billigere, og det kan derfor give mening at gen- nemføre opgraderingerne i forbindelse med Signalprogrammets udrulning, dvs. mellem 2017 og 2021. Banedanmark har gennemført en forundersøgelse for at afdække, hvilke muligheder for hastighedsop- gradering, der opstår efter udrulningen af Signalprogrammet på 12 statslige banestrækninger uden for hovednettet.