Kvantificering samt forbedring af robusthed og punktlighed i jernbanetransport: En gennemgang af litteraturen - Parbo, Jens; Nielsen, Otto Anker; Prato, Carlo; Landex, Alex (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2013)
I denne artikel gennemgås studier, der har beskæftiget sig med punktlighed og robusthed indenfor jernbanedrift. For disse to servicemål undersøges det hvilke definitioner og kvantificérbare mål litteraturen har benyttet sig af op til i dag. Ligeledes undersøges det også, hvilke metoder der har været anvendt til at forbedre jernbanedriften. Dette studie fremhæver forskellen mellem tog- og passagerforsinkelser samt at måden hvorpå passagerernes rutevalg er estimeret, har signifikant indflydelse på korrektheden af resultaterne når beregnede resultater sammenlignes med virkeligheden. Baseret på denne gennemgang af litteraturen foreslås slutteligt nogle retningslinjer for fremtidige perspektiver.