Energieffektiv fartpilot – et forprojekt - Bolet, Lars; Kjems, Erik; Plausinaitis, Darius (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2014)
Muligheder for at beskrive en hastighedstilpasningsstrategi, som er energieffektiv under hensyntagen til det aktuelle køretøj og den aktuelle vejstrækning, og som kan anvendes i en fartpilot, er vurderet gennem teoretiske overvejelser og ved computersimulering og kørselsforsøg på én vejstrækning. Resultatet er lo- vende, men viser også udfordringer og behov for yderligere udviklingsarbejde og praktiske forsøg.