Intelligent lastbilparkering på Kongsted Nord - Muhammed, Raza; Pedersen, Jens; Gautier, Eric (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2014)
For intelligente transportløsninger med særligt sigte på godstransport er et af fokusområderne information om mulighederne for at parkere lastbiler i tilknytning til motorvejsnettet, især under chaufførernes hvileperioder. På den nye rasteplads Kongsted Nord på motorvej E20 mellem Køge og Ringsted, som er indrettet med 35 pladser for langtidsparkering af lastbiler, etablerer Vejdirektoratet et informationssystem, der viser antallet af ledige pladser. Systemet er som det første i Danmark baseret på detektering på hver enkelt plads. Der er på europæisk niveau stor interesse for at forbedre vilkårene for godstransport, og Vejdirektoratet har fået tildelt EU‐midler til systemets etablering. Artiklen beskriver krav og ønsker til systemets funktioner, nøjagtighed og driftspålidelighed og refererer de indledende overvejelser om systemopbygning med særlig vægt på detekteringsteknologi. Endvidere beskrives det udførte informationssystem, som for tiden er under prøvedrift. Afslutningsvis berøres de videre perspektiver for information om parkeringsmulighederne for lastbiler på motorvejsnettet.