Grøn mobilitet i Transportnetværk Amager - Streuli, Maria Helledi; Petersen, Morten Agerlin (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2014)
Transportnetværk Amager blev startet op i 2011 af Københavns Kommune og Miljøpunkt Amager med det formål at sætte grøn mobilitet på dagsordenen i virksomhederne i Ørestad og på Islands Brygge. Projektet har været en del af mobilitetsprojektet Formel M, som var medfinansieret af Trafikstyrelsen og Region Hovedstaden. Med i netværket er 15 store virksomheder lokaliseret omkring metrolinjen mod Vestamager: Accenture, Atkins, Deloitte, DR, Ferring, HK Hovedstaden, HOFOR, KL, Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning, Københavns Universitet Amager, Metroselskabet, Niras, Rambøll, Statens Serum Institut og Steen & Strøm. Artiklen vil beskrive erfaringerne med at bygge et levedygtigt virksomhedsnetværk op. Og så vil artiklen dykke ned i nogle af de resultater netværket og de enkelte virksomheder har opnået set i forhold til mere grøn mobilitet, herunder særlig fokus på samkørsel internt og på tværs af virksomhederne. Artiklen deles således op i følgende tre overskrifter: Opbygning af virksomhedsnetværk for grøn mobilitet Transportvaneundersøgelser i virksomhederne Samkørsel i netværket