Landstrafikmodellen: Betydning af centrale forudsætninger - Brems, Camilla Riff (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2014)
En fremskrivning af trafikken afhænger bl.a. af de opstillede forudsætninger. Landstrafikmodellens basisfremskrivning baseres for en række centrale forudsætninger på autoritative kilder som Finansministeriet, Danmarks Statistik og Energistyrelsen. I det følgende gennemgås hovedtrækkene i basisfremskrivningen for Landstrafikmodellen vers. 1.0.7, mens der fokuseres på de opstillede forudsætninger og deres betydning for basisfremskrivningen. Disse følsomhedsanalyser belyser i samme omgang et spænd for forventningerne til den fremtidige trafikvækst. De centrale forudsætninger omfatter: Fremskrivning af BNP som specificeret af Finansministeriet i Konvergensprogrammet 2013 Fremskrivning af befolkningen og dens lokalisering som specificeret af Danmarks Statistik i befolkningsfremskrivningen fra 2013 Fremskrivning af arbejdspladserne opdelt på brancher som specificeret af Finansministeriet i Konvergensprogrammet 2013 Fremskrivning af kørselsomkostninger i form af brændstofpriser og afgifter samt øget energieffektivitet som specificeret af Energistyrelsen i Forudsætninger for samfundsøkonomiske analyser 2012 Infrastrukturforudsætninger i form af besluttede og finansierede projekter samt tilhørende køreplansforbedringer specificeret af Transportministeriet, Vejdirektoratet og Trafikstyrelsen For de fire første punkter er det aftalt, at forudsætningerne opdateres ca. hvert andet år, da det tilstræbes, at de forskellige beslutningsgrundlag baseres på ensartede forudsætninger, så de er sammenlignelige. Infrastrukturforudsætningerne opdateres i takt med de indgåede politiske aftaler.