Anvendelse af Landstrafikmodellen - Jelin, Adnan; Jensen, Henrik Nejst (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2014)
Styrelserne i Transportministeriet har det seneste år anvendt Landstrafikmodellen til at beregne trafikale effekter af forskellige infrastrukturprojekter. I tæt samarbejde med DTU Transport er resultaterne blevet gransket og analyseret bl.a. gennem en brugergruppe knyttet til Landstrafikmodellen. Det har ført til en række forbedringer af modellen hvad angår brug af modellen, betydningen af forudsætninger, formatet af output fra modellen og kvaliteten af resultaterne (validering af modellen). Landstrafikmodellen er også kommet et skridt nærmere sin offentliggørelse og dermed en helt ny epoke mht. trafikberegninger af større infrastrukturprojekter. Ikke alene er der muligheder for at sammenligne projekter på tværs af landsdelene, der er også muligheder for en helt ny form for samarbejde mellem styrelserne og rådgiverne, som det har været tilfældet i analysen af Kattegatforbindelsen.