Pendlere vælger frivilligt bilen fra med mobility management - Thormann, Anna (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2014)
Store arbejdspladser kan i høj grad bidrage til at opnå en fossilfri transportsektor og reducere trængslen på vejene i og omkring de større byer. Ved hjælp af mobilitetstiltag, adfærdskampagner og kommunikation kan arbejdspladserne være med til at overflytte pendlere fra bil til kollektiv trafik og cykling. Det viser resultaterne af adfærdsprojektet Formel M, hvor medarbejdernes ændrede transportvaner har resulteret i CO2‐reduktioner på op til 10 procent. Denne artikel beskriver Formel M’s arbejde med mobilitetsplanlægning på 80 arbejdspladser omfattende 56.000 medarbejdere og gennemgår resultaterne heraf. Til sidst opstilles anbefalinger til fremtidig mobilitetsplanlægning.