Projekt Cykeljakken: Den sikkerhedsmæssige effekt af en gul cykeljakke - Lahrmann, Harry; Madsen, Jens Christian Overgaard; Kidholm, Tanja; Olesen, Anne Vingaard (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2014)
Dette projekts hypotese er, at cyklisters sikkerhed kan forbedres ved at øge deres synlighed i trafikbilledet. I projektet er denne hypotese undersøgt ved at teste, om en cykeljakke med høj synlighed (farve og reflekser) øger cyklisters sikkerhed. Projektet er gennemført som et randomiseret forsøg, hvor 6.800 frivillige cyklister har fået en cykeljakke. Efter tilfældig udvælgelse fik halvdelen – testgruppen – cykeljakken med det samme, og lovede at køre med jakken, hver gang de cyklede i det år, projektet varede. Den anden halvdel udgjorde en såkaldt kontrolgruppe, som først fik cykeljakken, da projektperioden var omme. I løbet af året blev alle deltagere hver måned spurgt, om de siden sidst havde været involveret i et trafikuheld som cyklist. Da året var gået, blev antallet af uheld, som hver af de to grupper havde været involveret i, talt op. Forskellen mellem uheldstallet i de to grupper er et estimat på den sikkerhedsmæssige effekt af cykeljakken. På en tilfældig dag i hver måned blev testgruppen også spurgt, om de havde jakken på, sidst de cyklede, og anvendelsesgraden blev på denne måde målt til 77 %. De selvrapporterede uheld viste, at testgrup- pen havde 38 % færre personskadeuheld med andre trafikanter – såkaldte flerpartsuheld – end gruppen, der ikke brugte cykeljakke. Ses alene på uheld mellem deltagerne og motorkøretøjer, er forskellen på 48 %. Forskellene er statistisk signifikante på 5 % niveau. I testgruppen rapporterede 37 % af de uheldsimplicerede, at de ikke havde cykeljakken eller anden pangfarvet beklædningsgenstand på, da uheldet skete.