Bluetooth-datas egnethed til bestemmelse af retningsfordelinger og trafikmængder i vejkryds - Halskov-Sørensen, Asbjørn (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2015)
Som et led i uddannelsen til civilingeniør i Veje og Trafik på Aalborg Universitet, udarbejdede undertegnede, i forbindelse med et virksomhedsophold i efteråret 2014 hos COWI A/S Aalborg, et projekt omkring mulighederne for at anvende Bluetooth-data til estimering af trafikmængder og retningsfordelinger i vejkryds. Essensen i arbejdet var at finde ud af, hvorvidt de mange Bluetooth-sensorer, som allerede er opsat i en række danske byer, kan anvendes til mere end det de primært er tiltænkt – at estimere rejsetider. Projektet tog udgangspunkt i data fra to større signalregulerede kryds i Aarhus, og resultaterne viser, at Bluetooth-sensorerne er underkastet så mange ukontrollerbare bias – primært relateret til de stedsspecifikke fysiske omgivelser, at de ikke i sig selv kan estimere trafikmængder eller retningsfordelinger.