Compass4D – EU ITS-projekt om kommunikation mellem køretøjer og infrastruktur - Madsen, Anders Torp (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2015)
Kooperative intelligente transport systemer (C-ITS) er et stadigt voksende område inden for transportsektoren. C-ITS åbner mulighed for, at køretøjer kan kommunikere med andre køretøjer og vejinfrastrukturen. Københavns Kommune er en del af det europæiske C-ITS pilotprojekt Compass4D, hvor WIFI kommunikation mellem køretøjer og infrastruktur afprøves på gaden i syv forskellige europæiske byer. Denne artikel vil give et indblik i implementeringen af systemet i den godt fire kilometer lange centrale strækning i København, som udgør én af de syv test sites. Artiklen vil fortælle om kommunikationsteknologien bag systemet DSRC (Dedicated Short Range Communication), samt give en beskrivelse af de køretøjer og tjenester, som benyttes i København. Desuden vil implementeringsprocessen blive gennemgået, og afslutningsvis vil fremtidsperspektiverne for denne type systemer i kommunen blive vurderet.