Optimering af signalstyring i realtid: Intelligent styring af signalregulerede kryds ved anvendelse af maskinlæring og objektdetektering - Færgemand, Mikkel; Eriksen, Andreas Berre; Taankvist, Jakob Haahr; Larsen, Kim Guldstrand; Lahrmann, Harry (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2017)
Artiklen præsenterer nye principper for styring af signalregulerede kryds. Ved anvendelse af maskinlæring og objektdetektering som erstatning for punktdetektering og samordning er udviklet en kontroller til signal- regulerede kryds, der ved mikrosimulering i VISSIM viser mellem 30% og 50%’s reduktion i middelforsinkel- ser, kølængder og antal stop i 4 samordnede kryds på Hobrovej i Aalborg. Brændstofforbruget og samlet rejsetid på den samordnede strækning er i simuleringsstudiet reduceret med omkring 20%.