Lancering af Supercykelstier - Secher, Mads Søholm (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2017)
Begrebet Supercykelstier er velkendt i det meste af landet. I flere større byer bliver der anlagt cykelstier, der adskiller sig fra de normale cykelstier ved at være et niveau bedre, have større komfort og bedre fremkommelighed. Der er services, som gør den daglige pendlertur nemmere, tryggere og mere behagelig. I foråret 2017 sker der noget nyt på Supercykelstiområdet. Supercykelstisamarbejdet åbner yderligere fem Supercykelstier og sammen med de allerede eksisterende tre Supercykelstier, får hovedstadsregionen nu et sammenhængende net af Supercykelstier som de første i Danmark. Det skal markeres! Derfor lancerer Region Hovedstaden og de 13 deltagende kommuner en indsats for dels at synliggøre nettets eksistens, dels for at motivere flere pendlere på de middellange distancer (5-20 km) til at hoppe på cyklen og gøre brug af supercykelstierne. Som en del af ovenstående indleder Regionen og kommunerne et samarbejde med flere af de virksomheder, der ligger tæt på ruterne, med det formål at få flere medarbejdere til at tage cyklen til og fra arbejde - til fordel for både virksomhederne, pendlerne og samfundsøkonomien. Dette indlæg vil på baggrund af vedhæftede koncept gennemgå resultaterne fra lanceringen af Supercykelstier i foråret 2017 med særligt fokus på samarbejdet med virksomheder og med fokus på bred kommunikation af lanceringen af Supercykelstier.