Unge Viser Vej – mobilitet og ungdomsuddannelser - Sørensen, Sandra; Jepsen, Søren Fischer (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2017)
Lange afstande og centraliseringer af uddannelser rammer de unges transport til uddannelsesstederne, derfor er der brug for at understøtte de unges mobilitet. I februar 2017 afholdt Movia et pilotprojekt i samarbejde med Region Sjælland, Holbæk og Odsherred kommune. På to temadage om mobilitet arbejdede 100 unge med at finde løsninger til forskellige transportudfordringer. Formålet var at samle viden og inspiration til udarbejdelsen af et undervisningsforløb, der giver kommunerne et værktøj til at forbedre transporten og mobiliteten til og fra uddannelse for unge, i et samarbejde med de unge selv. Til august afprøves et tilpasset undervisningsforløb som efterfølgende skal være tilgængeligt for kommuner og ungdomsuddannelser i hele landet og kan bruges på tværs af flere klasser og ungdomsuddannelser.