Mit liv efter ulykken : Konsekvenserne af alvorlige trafikulykker i Danmark - Nielsen, Kristine Dyhr (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2017)
Fra 2006 - 2015 kom 23.034 danskere alvorligt til skade og 2.614 blev dræbt i trafikulykker. Disse trafikulykker medfører store samfundsøkonomiske omkostninger. De gennemsnitlige omkostninger pr. personskade1 i vejtrafikken opgøres til at være gennemsnitlig 2.8 mio. kr., og dette tal inkluderer ikke værdisætningen af tabt liv og førlighed (Færdselssikkerhedskommissionen, 2013). Tallet viser, at der er store omkostninger forbundet med trafikulykker, men der er ikke kun samfundsøkonomiske konsekvenser, når danskere kommer alvorligt til skade i trafikulykker. Ulykkerne har også personlige negative konsekvenser i forhold til sundhed og livskvalitet for de personer, der kommer alvorligt til skade. Havarikommissionen for Vejtrafikulykker (HVU) præsenterede i forbindelse med deres Rapport 7 ”Ulykker på landeveje” en undersøgelse af langtidsfølgerne for ulykkesimplicerede bilister (HVU, 2011). Selvom materialet var begrænset, viste det tydeligt, at trafikulykker har meget store fysiske, psykiske, økonomiske og sociale konsekvenser. ”Mit liv efter ulykken - konsekvenserne af alvorlige trafikulykker i Danmark” giver ligeledes et indblik i de personlige konsekvenser, der kan være, efter man er kommet alvorlig til skade i en trafikulykke. Undersøgelsen har også til formål at give indblik i de fysiske, psykiske, sociale og økonomiske konsekvenser, som en alvorlig trafikulykke har for de implicerede på både kort og lang sigt. ”Mit liv efter ulykken - konsekvenserne af alvorlige trafikulykker i Danmark” komplementerer HVUs resultater. Nærværende undersøgelse er baseret på et bredere materiale, idet der er flere respondenter, og da den beskæftiger sig med flere ulykkestyper og trafikantkategorier. Derudover ser HVUs analyse af langtidsfølger af ulykker kun på konsekvenser af ulykkerne i 6-9 måneder efter ulykken (HVU, 2011:69), mens nærværende undersøgelse har et længere tidsperspektiv, idet den redegør for de længerevarende konsekvenser i op til 10 år efter ulykken.