Kortlægning af og virkemidler for støj i Region Hovedstaden - Jensen, Jens Erik Blumensaadt; Quaade, Mette; Nielsen, Claus Werner; Larsen, Lars Find; Jensen, Lars Grue; Villefrance, Louise Rebien (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2018)
Region Hovedstaden har gennemført en kortlægning af støj og luftforurening i Region Hovedstaden samt opstillet et virkemiddelkatalog for reduktion af støj og luftforurening. Projektet har været ledet af COWI A/S, som har gennemført projektets støjdel, mens DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi ved Aarhus Universitet har stået for luftdelen. Følgende artikel beskriver kun støjdelen, som er afrapporteret i en kortlægningsrapport (Jensen et al., 2018a) og i en rapport om virkemiddelkatalog (Jensen et al., 2018b). Antallet af boliger og personer påvirket af støj er kortlagt på et overordnet strategisk niveau, idet formålet med undersøgelsen primært er, at fastlægge den relative forskel i antallet af støjbelastede boliger i år 2025 i forhold til år 2014, samt at belyse de heraf afledte helbredseffekter og økonomiske omkostninger. Undersøgelsen har omfattet alle kommuner i Region Hovedstaden bortset fra Bornholm.