Faktorer som påvirker fergereisendes ventetid - HAnssen, Thor-Erik Sandberg; Jørgensen, Finn; Larsen, Berner (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2018)
I denne artikkelen presenteres en modell som beskriver hvordan ulike faktorer påvirker ventetiden til fergereisende. Anslagene er basert på intervjuer av 10 952 fergereisende som i 2013 ble gjennomført på seksten av de viktigste fergeforbindelsene i Norge. Modellenes resultater viser at brukerens ventetid ved terminaler øker konkavt med lengden på tidsintervallet mellom hver fergeavgang (headway), og avstanden respondenten hadde reist for å komme til fergeterminalen, noe som betyr at marginalvirkningen av disse faktorene reduseres når verdiene øker.