Effektmål for politiets hastighedsindsats - Reiff, Lars Klit (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2018)
Politiet har siden 2017 haft mål for effekten af hastighedsindsatsen på udvalgte strækninger. I artiklen beskrives den strategiske baggrund for politiets arbejde med effektmål, organiseringen af arbejdet med effektmål gennemgås og politiets redskaber i hastighedsindsatsen beskrives kort. Efterfølgende gennemgås den særligt fokuserede indsats på hastighedsområdet i 2017 og 2018, og resultaterne af indsatsen i 2017 præsenteres. Effektmålene har været, og er, at gennemsnitshastighederne og overtrædelsesprocenterne skal nedbringes på de udpegede strækninger. I runde tal blev effektmålene nået for 70 % af de udpegede strækninger i 2017, og målene er i særlig grad nået på strækninger, hvor der har været en stor kontrolindsats. Afslutningsvis diskuteres opstillingen af effektmål for 2019 samt metoderne til effektevaluering.