Transportmiddelvalg ved Ørestadsprojektet - Skovgaard, Hans-Ole (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
10 maj 1994 underskrev Ørestadsselskabet I/S og Carl Bro Gruppen ved Carl Bro Anlæg A/S (Hoff & Overgaard) en aftale om udvikling af en trafikmodel til at beregne trafikefterspørgslen på et hverdagsdøgn og en gennemsnitlig spidstime ved en ny bybane i København. Modellen skulle også kunne beregne tilbringer- og frabringertrafik fordelt på transportmidler og skulle kunne belyse alternative udformninger af bybanen. Endelig krævedes at trafikmodellen (OTM) skulle installeres på PC i et integreret system med køre-tidsmodellen (OKM), driftsmodellen (ODM) og økonomimodellen (ODM) således at Ørestadsselskabet selv kunne anvende modellerne og konsekvensberegne forskellige transportløsninger og udviklingsscenarier.