Dør til dør transport med inddragelse af nærskibsfarten.: Barrierer for transportkæder - Dagnæs, Lars (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
Institut for Transportstudier gennemfører i samarbejde med Carl Bro as (projektansvarlig) og International Transport Danmark (ITD) mfl. et projekt om udvikling af dør til dør transporter med inddragelse af nærskibsfart. Dette indlæg vil redegøre for resultaterne fra delprojektet vedr. transportkæden. Formålet med delprojektet, der blev afrapporteret sommeren 1998, var: Kortlægning af elementer og aktører ud fra en kædebetragtning. Belysning af de væsentligste barrierer for udvikling af konkurrencedygtige dør til dør koncepter. Belysning af terminalernes, herunder havnes, rolle. Belysning af de juridiske aspekter og disses indflydelse på mulighederne for etablering af transportkæder. Opstilling af mulige modeller for udvikling af dør til dør koncepter. Opstiling af krav til udvikling af: efteruddannelse, IT-systemer, skibstyper, laste- og losseudstyr i havne og på skibe, håndteringsgrej i havn og/eller terminaler, lastebærere og værktøjer til brug for udvikling af kæden. Indlægget skal ses i tæt sammenhæng med indlægget fra Carl Bro as. Begge indlæg refererer resultater fra projektet “Udvikling af dør til dør transport med inddragelse af nærskibsfarten”, som udføres for Søfartsstyrelsen.