Jernbanesikkerhed, mest mulig jernbanesikkerhed for pengene - Nielsen, Benny Mølgaard (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2002)
Togsammenstødet ved Kølkær i marts 2000 var den direkte anledning til, at Trafikministeriet bad Banestyrelsen udarbejde et oplæg om jernbanesikkerhed, som skulle danne grundlag for en politisk handlingsplan. Oplægget blev udarbejdet i sommeren 2000 i samarbejde med en række forskellige aktører og rådgivere i jernbanesektoren.