Børns transportmiddelvalg på ture til skole - Jensen, Søren Underlien (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2005)
Danske børn går og cykler meget og har samtidig en god trafiksikkerhed. Omkring 60 procent af turene til og fra skole udfører børnene til fods og på cykel. Det er et højt niveau set i forhold til mange andre vestlige lande og i forhold til Danmarks økonomiske velstand. Eksempelvis er det sammenlignelige tal for USA kun 14 procent.