Kollektiv transport i lyset af selvkørende køretøjer - Magelund, Lykke; Kvalø, Sveinung André (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2018)
Fremtiden for den kollektiv transport tegner sig vidt forskelligt i udredninger om situationen efter "disruption" og indfasning af selvkørende køretøjer. Der er imidlertid enighed om, at i det omfang der fortsat vil eksisterer kollektiv transport, så vil det være i en anden form end vi kender i dag. I artiklen beskrives, hvordan spørgsmålet om fremtidens transport - især fremtidens kollektiv transport - behandles i nyere udredninger om emnet. Artiklen baseres på et litteraturstudie gennemført for trafikselskabet Ruter i Oslo.