Evaluering af forsøgsordning med elektriske løbehjul: Artikel - Sørensen, Michael W. J.; Jensen, Morten L.; Pedersen, Annette D. (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2020)
I juli 2018 og januar 2019 begyndte forsøgsordninger for speed pedelecs, elektriske løbehjul (el-løbehjul), elektriske skateboards og selvbalancerende køretøjer, hvor disse køretøjer er blevet lovlige at bruge på offentlige veje og stier. Den første evaluering af disse forsøgsordninger er gennemført fra september 2019 – januar 2020. Via Trafik har haft ansvar for de dele af evalueringen, som omhandler registeret og selvrapporteret adfærd, sikkerhed og holdninger. Denne artikel omhandler udelukkende el-løbehjul, og der fokuseres på den del af evalueringen, som Via Trafik har udarbejdet.